fbpx

Bírjuk szusszal!

A vállalati élet állandó velejárója a változás. Az erre való felkészüléskor sok minden figyelembe veszünk, ám van egy fontos szempont, ami nélkül kétséges a siker. Ez pedig a szervezet, ezen belül is az egyes egységek, illetve egyének kapacitása. Mit is értük kapacitáson? A közismert értelmezésen felül – tényleges tároló képesség –  kompetenciát, teljesítőképességet, minőségi tulajdonságokat, szerepeket  és hatásköröket. vagyis azt, hogy egy adott helyzetben egyáltalán mivel számolhatunk, mire képes a csapat, az egyén. Ennek feltárása tehát nélkülözhetetlen, ha biztosra akarunk menni a változás sikerre vitelében.

Az ISPIRO Consulting ehhez a feladathoz kötött stratégiai partneri szövetséget az ALEAS Simulations, Inc. vállalkozással, akikkel évek óta dolgozunk együtt innovatív menedzsment támogató rendszerek megalkotásában és piacra vitelében. Termékük, a  “FLIGBY” a Csíkszentmihályi Mihály professzor és az ALEAS Simulations által megvalósított “FLOW is Good Business” projekt rövidítése. A FLIGBY 2012-ben Seattle-ben elnyerte az “International Serious Play Awards” vállalati aranyérmét, így a zsűri a világ legjobb játékosított vezetésfejlesztő alkalmazásává (serious game) választotta. Az eddig már mintegy 7000 vezető által használt – így a maga nemében az egyik legnagyobb kompetencia adatbázis képező –  vezetésfejlesztő szimuláció 29 meghatározó leadership készséget tesztel és mér. Játék alapú megközelítésének köszönhetően úgy gyűjt értékes információkat, hogy közben szórakoztat is. Az előálló információk egyedülálló kompetencia térképet rajzolnak ki egyénekről, melyek mélyebb elemzését, a legkülönbözőbb összefüggéseket fejlett statisztikai eszközökkel nyerjük ki.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a Fligby révén olyan eszközt adunk a vállalatvezetők kezébe, amely a versenyképesség erősítése szempontjából kulcsfontosságú változások humán kockázatát jelentősen csökkenti, ezáltal az egyik leggyorsabban megtérülő beruházásnak tekinthető.

A világ, benne az üzleti élet körülöttünk folyamatosan pulzál: bővül vagy szűkül, de sosem statikus. A bővülést hajthatja az innováció, a kereslet, a verseny, a szabályzók módosulása, vagy éppen a technológia átalakulása. Bárhogyan is alakuljon, az aktuális változást kezelni kell, méghozzá hatékonyan. A FLIGBY ebben nyújt most újat.  (A képen láthatók az ALEAS vezetői, Vécsey Bánk és Vécsey Zsadány, illetve Mezriczky László, az ISPIRO Consulting képviseletében)

Kapcsolódó bejegyzések