fbpx

Streamline kommunikáció – Pletykakontroll

Minden vállalat a profitról szól, és ez hatékony együttműködéssel teremthető meg. Az együttműködés pedig első sorban jó kommunikáció kérdése. Nem mindegy tehát, hogy a belső kommunikáció hogyan funkcionál. A streamline kommunikáció a teljes vállalati kommunikációs teret bevonja az értékteremtésbe. A vezetők kezébe adja az informális kommunikáció, a pletyka kontrollját. Nem adminisztratívan korlátoz, hanem célirányosan köti össze az együttműködő feleket.

A vállalati kommunikáció összetett rendszer. Alapvetően formalizált, folyamatok vezérlik, és jó esetben ezen keresztül zajlik a tudásmegosztás, az információ csere. Ám sokszor kialakul egy informális kommunikációs tér is, ha a hivatalos csatorna erőtlen, pontatlan, szakszerűtlenül üzemeltetett. Ilyenkor nyer teret a vállalati pletyka. Ez pedig jelentős kockázatokat rejthet magában: torzít, dezinformál, bomlaszt, energiákat köt le és von el a lényeges dolgoktól.
Az áramvonalas kommunikáció attól működik jól, hogy a lényegre koncentrál. Kiküszöböl mindent, ami felesleges, és csak azt osztja meg, ami fontos. Így a kártékony pletyka kialakulásának az okát szünteti meg. A tájékozottság pedig önmagában is értéknövelő tényező: lehetővé teszi, hogy mindenki azt tehesse, ami a dolga, így javul a teljesítmény, a minőség, csökken az ellenőrizhetetlen szóbeszéd, végső soron pedig erősödik a kötődés a vállalathoz. És ez ma, a munkaerőutánpótlás beszűkülésekor üzletileg kritikus tényező is lehet.
A részletekről a Pletykakontroll.hu oldalán olvashat.