fbpx

Nyár

ó dolog, hogy négy évszakunk van. Pedig amikor mediterrán tájakon utazik az ember, hajlamos irigykedni a pálmafákra, a fagymentes telekre, és a májustól októberig tartó nyárra. Jó is bugenvilleákban gyönyörködni, és még igazi fűtés sem szükséges a házakba, lakásokba, a hóláncról, hólapátról nem is beszélve. De ha igaz a tétel, hogy a változatosság gyönyörködtet, a mi négy évszakunkon ez megtalálható. Vegyük csak példaként az öltözködést: télikabát, pulóver, sapka sál, sötét színek télen, majd átmeneti viselet, más színvilág tavasszal és ősszel, és persze pacsker, rövid nadrág és póló nyáron. Aztán alig szokjuk meg az egyik évszakot, máris változik minden, jön a következő, új illatokkal színekkel, hőmérséklettel. Van egy speciális hangulata a nyárnak a vállalati környezetben is. A folyamatos szabadságolási időszak miatt valahogyan minden félgőzzel megy, a megbeszélések foghíjasak és a turnusváltások ritmusában minden hétfőn újabb kolléga jelenik meg csoki barnán, ajándék kekszet bedobva a közösbe, lelkesen mesélve a friss élményekről. A nyár másra is alkalmas, ha az üzletről van szó: a csökkentett létszám miatt (amely az ügyfelek oldalán is érzékelhető) több idő maradhat átgondolni néhány, eddig halogatott kérdést, találkozni olyan vevőkkel, akikkel a fő szezonban sosincs idő. Sokat dobhat az üzleti kapcsolaton egy kerthelységben, nyugodt körülmények között elfogyasztott ebéd, vagy például a marketing anyagok, kiajánlók, céges prospektusok átolvasása, aktualizálása is könnyebben mehet ilyenkor. Olcsó és hasznos csapatépítő lehet egy közös bográcsozás valamelyik kolléga kertjében, estébe nyúló alkalmat adva akár komoly stratégiai kérdések megvitatására is. Az a lényeg minden esetben, hogy megtaláljuk a módját, hogy a megszokottól eltérő helyzeteket teremtsünk, és megadjuk a kellő figyelmet a munkatársaknak, az ügyfeleknek, és igyekezzünk jól érezni magunkat. Mert a munka minden napja kivételes öröm forrása is lehet, ha tudunk élni a lehetőségekkel. Nyáron mindez sokkal könnyebb is.

Kapcsolódó bejegyzések